Αhttps://www.facebook.com/brahmacochin.spanieskotesναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Araucana




Araucana..........ΕΜΦΑΝΙΣΗ : Τα πτηνά αυτά έχουν ένα ιδιαίτερο γνώρισμα που ξεχωρίζει τη ράτσα: στις δυο πλευρές του κρανίου, εκεί που συνήθως βρίσκεται το σκουλαρίκι, έχουν πτυχώσεις δέρματος που μοιάζουν με κρεατοελιές, πάνω στις οποίες αναπτύσσονται φτερά, με αποτέλεσμα να έχουν δυο τούφες φτερών που είναι γνωστές σαν ‘’τούφες αυτιών’’ με κλίση προς τα πίσω. Έχουν λειρί με ακανόνιστο σχήμα και πράσινο χρώμα ποδιών. Εμφανίζεται και ποικιλία χωρίς ουρά.

ΧΡΩΜΑ : H araucana εμφανίζεται σε ποικιλία χρωμάτων από καστανό, καστανό-γκρί , καστανό-μπλέ, λευκό, μαύρο ως καστανοκίτρινο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ : Τρία είναι τα ιδιαίτερα γνωρίσματα αυτής της κότας : 1. Οι ‘’φούντες στα αυτιά’’, 2. Οι κότες αυτές γεννούν αυγά χρώματος μπλέ-πράσινο και μάλιστα το χρώμα των αυγών τους συνδέεται σύμφωνα με τους επιστήμονες με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης. 3. Η ποικιλία χωρίς ουρά. Επειδή τα χαρακτηριστικά αυτά δεν μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο, δεν είναι εύκολο να εκτραφεί araucana που να τα έχει όλα. Γενικά είναι σκληραγωγημένα πουλιά, με πράο χαρακτήρα και δραστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου